Festival jezika u GISKO-u

Odjel za rad s djecom i mladima i Austrijska čitaonica Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, već petu godinu, obilježavaju Međunarodni dan materinskog jezika nizom kreativnih susreta. Kreativni susreti s djecom održavat će se od četvrtka, 18. veljače do ponedjeljka, 22. veljače 2016. godine u prostoru Igraonice i Kluba za mlade Odjela za rad s djecom i mladima te Austrijske čitaonice Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

U četvrtak, 18. veljače, od 10 do 11 sati održat će se igraonica na njemačkom jeziku “Wir spielen zusammen!”, a od 18 do 19.30 sati lingvističko predavanje “Naturalizacija posuđenica u hrvatskome jeziku” (s naglaskom na germanizmima).

U petak, 19. veljače od 10 do 11.00 sati “Játszunk együtt!”, igraonica na mađarskom jeziku.

U subotu, 20. veljače, u isto vrijeme Austrijsko-njemačka radionica “Samstag Lesung!”, a od 11 do 12 sati “Čitateljski izazov!” lijepo čitanje na makedonskom i albanskom jeziku.

U ponedjeljak, 22. veljače od 12 do 13 sati scenska igra i radionica njegovanja zavičajnog govora “Lidija Helajz i Pijetao iz Vesele avlije u Knjižnici”

– Želja nam je ovim događanjima pridonijeti kulturnoj razmjeni i čuvanju tradicionalnih vrijednosti, širenju multikulturalnosti te materinski jezik predstaviti igrom, pričom, pjesmom – poručuju u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s