Izložba o Jagodi Truhelki

Povodom rođenja spisateljice Jagode Truhelke 5. veljače 1864., OŠ Jagode Truhelke po kojoj škola nosi ime, u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, postavljena je izložba.
Izložba se može pogledati do 8. veljače u vanjskom izložbenom prostoru Ogranka Donji grad GISKO.

Izložba se sastoji od spisateljičine biografije, raznih zanimljivosti u njezinu pedagoškom radu, o obitelji Truhelka te o samoj školi.

– Jedna od značajnih karakteristika Jagode Truhelke, osim što je bila uspješna spisateljica za djecu, bila je i njezina pedagoška crta osobnosti, gdje je naglašavala važnost kontinuiranoga kreativnog i pedagoškog rada s učenicima, što se ovim projektom htjelo naglasiti – napominje Dubravka Pađen Farkaš, ravnateljica GISKO.

Izložbu su postavili učenici 6. i 8. razreda s knjižničarkom Irenom Bando, koji su u posljednjih mjesec dana u školskoj knjižnici radili na projektu o Jagodi Truhelka, gdje su istraživali njezin rad i život; izrađivali plakate, straničnike za knjige s lijepim i mudrim spisateljičinim tekstovima.
Osim postavljene izložbe, učenici su interaktivno komunicirali kroz intervjuiranje prolaznika o Jagodi Truhelka od kojih će se zapisa napraviti radijska emisija. Za vrijeme intervjuiranja svaki je ispitanik dobio na poklon unikatni straničnik.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s