70 tisuća posjetitelja na ovogodišnjem Adventu u Tvrđi

Novogodišnjim koncertom zagrebačkog benda Pavel i osječkih Red Roostersa, završeno je drugo izdanje središnje i najveće adventske manifestacije u Slavoniji i Baranji “Advent u Tvrđi” koja je trajala od 28. studenog 2015. do 1. siječnja 2016. godine, u “Božićnom selu”, na Trgu sv. Trojstva u Tvrđi.

Manifestaciju su organizirali Agencija Luminis i tvrtka Ceker d.o.o. Osijek u suradnji s Turističkom zajednicom grada Osijeka i glavnim pokroviteljem, osječkom tvrtkom Žito d.o.o.

– Realizirano je čak 40-ak različitih programa, među kojima i nastupi 20-ak glazbenih gostiju, vokalnih i instrumentalnih skupina. U duhu slogana “Oživimo Božić kakav je nekad bio”, te jedinstvenog pristupa ove adventske manifestacije usmjerenoga na obitelj i društvene vrijednosti, organizirani su mnogi sadržaji koji su kombinacija suvremenog i tradicijskog: manji i veći koncerti, paljenje adventskih svijeća, dječje igraonice, radionice za djecu i odrasle, izložbe, predstavljanje autohtonih recepata te adventskih i božićnih običaja u istočnoj Hrvatskoj i Mađarskoj i slično – podsjećaju organizatori.

 

Tijekom 34 dana trajanja, prema službenim podatcima organizatora, “Advent u Tvrđi” i “Božićno selo” posjetilo je više od 70 tisuća posjetitelja, najviše iz Osijeka, ali i iz cijele Slavonije i Baranje, drugih dijelova Hrvatske, ali i okolnih zemalja, poput Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske i Austrije.

Veliki je pomak, prema ocjeni mnogih pratitelja i posjetitelja, napravljen na komunikacijskom planu, zahvaljujući partnerstvu s Odjelom za kulturologiju Svečilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Organizatori ne miruju pa se već zna datum idućeg Adventa u Tvrđi – 26. studenog 2016.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s