VII. Dani grafike – Bakrorezi i bakropisi iz plemićkih zbirki Slavonije i Srijema

Već tradicionalno, od 2003. godine Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku organizira izložbeno-izdavački i edukativni program Dana grafike s nastojanjem populariziranja grafičkog medija.

Program VII. Dana grafike smanjenog je opsega, a uz osnovni cilj – odrediti položaj i značenje grafičkog medija unutar likovnih umjetnosti, ima i specifičan cilj – približiti publici grafički medij dubokog tiska (bakrorez i bakropis) na primjerima iz plemićkih zbirki Slavonije i Srijema.

Zbirke MLU-a obuhvaćaju vrijednu, no ipak nedostatnu građu za postizanje cilja izložbe pa je izbor grafika iz ostavština plemićkih obitelji proširen i na funduse nekoliko drugih muzejskih ustanova istočne Hrvatske (Gradski muzej Vukovar, Muzej Slavonije, Muzej Valpovštine, Muzej grada Iloka, Zavičajni muzej Našice) te na zbirku Franjevačkog samostana u Vukovaru.

U četiri izložbena prostora, u prizemlju MLU prezentiran je izbor od 69. grafičkih listova. Grafički listovi u svojoj umnoživosti daju pregled povijesnih događanja i umjetničkih strujanja od početka 17. do početka 20. na europskoj sceni od baroka do modernih vremena.

U programu Dana grafike svakodnevno će biti organizirane Grafičke radionice od 10. prosinca 2015. do 31. siječnja 2016. na temu
Bakropis – u suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek te Slijepi tisak – tijekom trajanja izložbe.

Otvorenje izložbe je danas, 10. prosinca u 19 sati, u Muzeju likovnih umjetnosti.

Više informacija potražite OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s