Krležini dani

Krležini dani, kazališno-teatrološka manifestacija u Osijeku se održava od 1987. godine, kada je Parku Petra Krešimira IV. postavljen monumentalni spomenik Miroslava Krleže, rad akademske kiparice Marije Ujević.

Tri godine kasnije, 1990. godine, Krležini dani postaju kazališna smotra i znanstveno savjetovanje s tematikom iz hrvatske dramske književnosti i kazališta. Od tada se održavaju svake godine početkom prosinca.

Organizatori Krležinih dana su: Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, Odsjek za teatrologiju Zavoda za književnost i teatrologiju HAZU, Odsjek za povijest hrvatskog kazališta i glazbe HAZU iz Zagreba, te Filozofski fakultet iz Osijeka.

Ovogodišnji Krležini dani počinju u ponedjeljak, 7. prosinca, u Foyeru HNK, u 19 sati i to otvaranjem izložbe Galerije Klovićevi dvori i Odsjeka za povijest hrvatskog kazališta.

Samo otvaranje Krležinih dana je u 20 sati u HNK kada će se održati i predstava Moć zemlje.

U utorak, 8. prosinca, u 18 sati bit će predstavljena nova izdanja Krležini dani u Osijeku 2015., kompleks obitelji i četvrt stoljeća tranzicije i globalizacije u hrvatskoj drami i kazalištu.
U 20 sati je predstava Mate Matišića, Legenda u Sv. Muhli, redatelja Dražena Ferenčine, a u izvedbi Kazališta Virovitica.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s