Ramena će nam se iščašiti od tolikog slijeganja

Na prvorazrednu situaciju da je Osijek ušao u drugi krug natjecanja za EPK, još uvijek je previše onih koji prezrivo i ravnodušno odmahuju u stilu: „Ma, da, baš će nama dat titulu…“, umjesto da osokoljeni tim priznanjem izginemo da se kruna doista i pozlati. Naime, neće nam nitko DATI ono što nismo sami IZBORILI.

Zbog svake dobre vibracije koja iza sebe ostavlja tragove proizvedenih dobara morali bismo oduševljeno skakati do neba, a ne ravnodušjem nagrizati učinjeno. Činjenica je, recimo, matična kuća Ivane Soldo Čabraja ovih dana nosi rekordnih 8 nominacija za Nagradu hrvatskog glumišta i to u sve tri grane svoje djelatnosti – Drame, Opere i Baleta. Taj podatak mora nas radovati i jeste podstrek za adrenalin grada. Jer, na adrenalinu napretka moramo raditi bukvalno svaki dan.

Važnost temeljne brige za djecu i mladu populaciju u smislu njihovog zdravog poticanja da stasaju u odgovorne, beskompromisne i tolerantne graditelje društva, svojim angažmanom pokazuje redatelj Ivan Kristijan Majić. Edukativnom predstavom „Tko ti je kriv“, rađenom u suradnji Dramskog studija za srednjoškolce Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića i Policijske uprave osječko-baranjske, Majić i njegovi mladi glumci iskazali su snažan, topao protest protiv svakodnevice vršnjačkog nasilja i netolerancije.

DAVOR ŠPIŠIĆ

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s