6. Dani austrijske kulture

Koncept, koji je skromno započet 2010. godine u Osijeku, vrlo je pozitivno primljen, a kulturni program nailazi na dobar odaziv.
Austrijski kulturni forum Zagreb s velikim angažmanom i u suradnji s partnerima iz Osijeka, svake godine razvija i organizira uvijek raznolik kulturni program.
Namjera je kroz Dane austrijske kulture nadovezati se na bliske povijesno-kulturne veze između Austrije i Slavonije, Beča i Osijeka te ovaj odnos bogat tradicijom iskoristiti za suvremeni kulturni i društveni dijalog. Stoga, cilj nije nostalgično promatranje zajedničke prošlosti, već zajednička europska budućnost u kulturnom prostoru Podunavlja.

Dane austrijske kulture otvorit će koncert austrijske grupe “The little Band from Gingerland”, 13. studenog u 19 sati u osječkom HNK.

U Muzeju likovnih umjetnosti 14. studenog u 18 sati bit će otvorena izložba fotografija i instalacija “Bye-bye, Anopheles!” u 3D-tehnici Hansa Kupelwiesera o povijesti i sadašnjosti Brijunskoga otočja.

U Kinu Urania 15. i 16. studenog u 18.30 sati bit će prikazan film “Veliki muzej” u režiji Johannesa Holzhausena. Film je to koji daje jedinstven pogled iza kulisa poznatoga Muzeja povijesti umjetnosti u Beču.

Austrijska čitaonica Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek 16. studenog u 13 sati otvara izložbu “Od gojzerice do dinderlice – austrijacizmi i germanizmi u hrvatskome jeziku”, zajednički projekt prof. dr. Velimira Piškoreca, Sveučilište Zagreb, i prof. mag. Hannesa Scheutza, Sveučilište Salzburg. Izložba je posvećena nekim aspektima hrvatsko-austrijskih kulturnih i jezičnih kontakata.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s