Svaki susret i svaki dan proveden u Osijeku bio je iskreno dirljiv i prepun života

Krunoslav Stipešević, likovni umjetnik i autor izložbe “I was call you tomorrow”
Krunoslav Stipešević, likovni umjetnik i autor izložbe “I was call you tomorrow”

Osijek je za mene uvijek bio mnoštvo emocija koje su svakom godinom moga izostanka poprimale drugu boju i pretvarale sliku grada, ljudi, događaja i na kraju sjećanja na sjećanja, u nešto što grad više nije.

Naravno da sam se veselio novom susretu koji mi je pružen izložbom “I was call you tomorrow” u Muzeju likovnih umjetnosti te sam pokušao preciznosću jednoga urara otkriti strukture i mehanizme iza kojih se kriju vrijeme i sjećanja.

Prvo sam osposobio moj stari bicikl i otišao na tržnicu i uživao u mirisima paprika. Donio sam ih nekoliko kući i zamolio mamu da mi napravi punjene paprike. Onda sam otišao do luke i tamo sreo jednoga prijatelja s kojim sam davnih dana igrao svake subote i nedjelje nogomet na Kopiki. On me je pozvao na kavu, a ja sam predložio da priču nastavimo lagano vozeći bicikle i tako smo uzivajući u Dravi i suncu skoro došli do Karašice.

Drugi dan sam kupio par kobasica za pečenje, naravno na tržnici, a onda napravio vožnju skoro do kraja Strossmayerove ulice, pa se opet vratio u jutarnjem suncu, uz Dravu do Muzeja. Osvježio sam se jednom Coctom.

Treći dan sam otišao do prijatelja koji se bavi uramljivanjem slika i nagovorio ga da odemo na Dravu na kupanje.

Dogovoreno, učinjeno – na Kopiki smo sreli još jednoga prijatelja i onda u troje uz priču uzivali rinujući se niz rijeku. Dani su bili topli i skoro sam zaboravio da je jesen pred vratima. Preko cijelog dana sam bio u Muzeju i postavljao izložbu, a navečer s dva prijatelja s kojima sam oduvijek uživao u razgovorima čak i onim kad nismo pričali otišao na hladno pivo. Ovako bi mogao pisati još stranicama jer je skoro svaki dan, svaki susret bio iskreno dirljiv i prepun života.

Ako mislite da nisam odgovorio na Vaša pitanja onda se varate, jer kultura se krije u svim tim momentima. Nisam imao dovoljno vremena grad sagledati tako da mogu ocijeniti potencijal kulturne djelatnosti Osijeka, ili uočiti potrebu za infrastrukturne projekte u promicanju kulturnog identiteta na nacionalnim i europskim razinama, ali ja Osijek jednostavno volim.

Krunoslav Stipešević, likovni umjetnik i autor izložbe “I was call you tomorrow”

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s