Goran Despotovski – TEMA SOCIAL

U osječkoj Galeriji Kazamat će se u subotu, 10. listopada, s početkom u 19 sati održati otvorenje izložbe TEMA SOCIAL novosadskog umjetnika Gorana Despotovskog.

Kroz naslov teme „Socijalan“ Despotovski nastoji predstaviti vlastite stavove, odnosno preispitati društvene i socijalne karakteristike naše regije, koji se mogu ogledati u svjetlu tranzicije. Kroz samu se temu, točnije, nastoji sagledati pojedine društvene i socijalne aspekte društva koji su u znatnijoj mjeri utjecali na položaj pojedinca. U оvаkо dеhumaniziranom društvu nаstаје vеliki brој najrazličitijih sudbоnоsnih tеmа s drаmаtičnim ishоdimа. „U rаdоvimа su ukorijenjeni kriteriji koegzistencije, gdje pоstојi potreba za poticanjem dijaloga i stvaranjem mogućnosti da ih promatrač upotpuni. Ovi radovi trebaju na alegorijski i simbolički način nagoniti gledatelja da se s njima identificira i preispita vlastito mjesto u društvu koje je u permanentnoj krizi na globalnom planu“, kaže umjetnik.

Rad Gorana Despotovskog na ovoj temi traje od 2011. godine, a do sada su realizirani radovi:„Glasine“, „Lice“, „Socijalan“, „Izbrisan“, „Tvar“, „Utvara“, „Razgovor“, „Brijač“, „Selekcija“, „Ispuhan“, „Sako“, „Baba“… Seriju radova „Socijalan“ čine fotografije, printovi i instalacije koji svojom formom i motivom ukazuju na personifikaciju spomenika, sugerirajući sjećanje.

Ususret izložbi će se u petak, 9. listopada, s početkom u 19 sati održati razgovor s novosadskim umjetnikom Goranom Despotovskim.
Razgovor s umjetnikom voditi će novoizabrani voditelj Galerije Kazamat, povjesničar umjetnosti Igor Loinjak, čiji je cilj uvesti publiku u umjetnički rad Gorana Despotovskog te u predstojeću izložbu.

Izložba je otvorena do 28.10.2015.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s