10. Međunarodni Land art festival Slama

Jubilarna, deseta Slama – Međunarodni Land art festival ove će se godine održati od 3. do 9. kolovoza na Šećeranskom jezeru u Belom Manastiru.

Tema ovogodišnje Slame je Jedinstvo, a Nikola Faller, idejni začetnik ovoga festivala povodom izbora te teme je rekao: – Tehnološki napredak i znanstvena dostignuća omogućuju nam naizgled neprestani rast i razvoj društva. Internet i telekomunikacijska tehnologija povezuju ljude diljem svijeta u djeliću sekunde, a tone informacija i raznovrsne vještine postaju svima lako dostupne. Unatoč svemu tome i dalje se vode ratovi i oružani sukobi, mnogi gladuju i obolijevaju, uništava se priroda i klimatski uvjeti te mnoge životinjske vrste izumiru. Umjesto ravnopravne podjele sredstava i prepoznavanja osnovne ljudske prirode, trčimo za novcem i moći, dok se novi naraštaji sve više zanose idejom sjedinjenja čovjeka i stroja.”

Skulptura od slame u obliku kalašnjikova na završetku će festivala biti spaljena ne kao žrtva za bogat urod nego kao simbol mira koji poziva na prestanak svjetskih ratova.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s