Niti jedan grad do sada nije napravio „javniju“ javnu raspravu o svojim kulturnim potencijalima

Proveli smo jednu od najširih, najdubljih i najsegmentiranijih javnih rasprava o gradskoj kulturnoj strategiji i potencijalima grada za Europsku prijestolnicu kulture. Nismo niti u jednom trenutku smatrali da smo svemogući. Participacija građana bila nam je vrlo važna i informativna. Ono što mi je još draže je da se većina kulturnih dionika grada uključila na ovaj način u javnu raspravu. Svi ostali koji nisu bili uključeni u formi intervjua, imali su priliku komentirati same intervjue.

Dakle, niti jedan grad do sada nije napravio „javniju“ javnu raspravu o kulturnim potencijalima za Europsku prijestolnicu kulture.

Za razliku od brojnih gradova koji su se uključili u utrku za prijestolnicu kulture i koji su izglasavali svoje strategije doslovce pet do dvanaest, mi smo to radili na vrijeme. Isto tako, imali smo jednu ekstremno dugačku raspravu, gdje je nakon provedene javne rasprave dopušten novi krug javne rasprave. Mislim da su gotovo sve sugestije koje smo dobili od zainteresirane javnosti uvrštene u strategiju. Važno je naglasiti da nikada nismo ustvrdili da je nacrt, koji smo prvi put predložili, savršen. Sve što smo zaboravili uvrstiti u to, a ukazano nam je, uvrstili smo u kasnijoj fazi.

vladimir ham_5Javnom raspravom, ali i s ovim dijelom procesa koji smo za sada prošli, dakle izrada Bid Booka i predaja istoga u Ministarstvo kulture, zadovoljan sam i optimističan. Mislim da je javna rasprava dokaz toga koliko ljudi žele da se kulturni život Osijeka promijeni i nadogradi. Mislim da je EPK kao proces kandidature savršena platforma za to. I siguran sam da definitivno idemo u drugi krug.

VLADIMIR HAM

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s