Uskrs u Osijeku – najveće gnijezdo na svijetu za Guinness World Record

“Zekin sajam” naziv je manifestacije koja se održava danas, 3. i sutra, 4. travnja na Trgu Ante Starčevića u organizaciji Turističke zajednice. Sajam je to tradicijskih i domaćih proizvoda na kojemu će svatko pronaći nešto za sebe ili kao uskrsni poklon za svoje najdraže.

U subotu, 4. travnja održat će se manifestacija “Uskrs u Osijeku – najveće gnijezdo na svijetu za Guinness World Record”, od 10 do 19 sati.
Prostor trga će za ovu priliku biti posebno ukrašen, a ondje će biti postavljen i veliki uskrsni zec izrađen od slame te najveće uskrsno gnijezdo na svijetu što su radovi umjetnika Nikole Fallera.

Gnijezdo će biti ispunjeno jednako velikim uskrsnim jajima, a u proces izrade gnijezda moći će se uključiti svi građani već od jutra na Veliki petak. Svi su pozvani da u gnijezdo donesu i vlastite velike pisanice.

Glazbeni program obogatit će vokalni sastav Akvarel iz Osijeka, a kulturno-umjetnička društva će predstaviti svoj rad. Program počinje u 10 sati i traje do zalaska sunca. Na trgu će biti organizirano i natjecanje u tucanju pisanica.

Dodatna atrakcija koja će razveseliti mališane je i popularni Uskrsni tramvaj GPP-a u kojem će se za mališane održavati zanimljiva dječja predstava “Šareni svijet”.

U suradnji s Gradom Osijekom djeca vrtićke i osnovnoškolske dobi zajedno sa svojim tetama i učiteljicama pripremaju pisanice koje će u subotu donijeti u spomenuto gnijezdo, dok osječko Dječje gradsko vijeće na Veliku subotu za osječke mališane organizira potragu za pisanicama u Parku Kralja Držislava.

Manifestaciji će se pridružiti i članovi Moto kluba Osijek s akcijom Motozeko, a na Trgu Ante Starčevića će oko podneva darivati mališane nakon čega će posjetiti Udrugu obitelji djece s autizmom “DAR”.

Na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi će se u subotu, 4. travnja održati tradicionalni Sajam antikviteta.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s