Osijeku je potrebno riječno pristanište s obzirom na očekivani dolazak većeg broja kruzera sa stranim turistima. Tada bi pristiglim turistima u Tvrđi, ali i u Reformatskoj crkvi u mađarskoj Retfali te uz druge brojne znamenitosti našeg grada, mogli ponuditi program u kojem bi angažirali brojna kulturno-umjetnička društva većinskog naroda i nacionalnih manjina. Spomenuta ljetna pozornica mogla bi biti u punoj funkciji i u sklopu već tradicionalne Osječke ljetne noći.
S obzirom na to da je Osijek sveučilišni grad, gdje djeluje i Muzička škola i Akademija za dramsku umjetnost, možda bi bilo zgodno izgraditi jedan višefunkcionalni kulturni objekt unutar studentskog kampusa, koji bi bio pristupačan brojnim studentimi koje žive u našem gradu. Naravno za to bi trebalo osmisliti stalni program uz sudjelovanje mladih umjetnika.
Ono što je izuzatno važno, da sva izgrađena infrastruktura,  koja bi se izgradila namjenskim europskim sredstvima, i nakon 2020.godine ostane u punoj funkciji  ne samo što se  programskog sadržaja tiče, već i  njegovog redovnog financiranja.

IRENA KOVAČ

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

Kategorija

Kulturni amaterizam, Nekategorizirano

Oznake

,