Osijek treba Kulturnu direkciju grada

Apsolutno je na vrhu prioriteta osnivanje jednog kulturnog ureda / direkcije Grada koji bi bez obzira na političku situaciju bio neovisan i čiji bi djelatnici bili vrhunski stručnjaci iz svih područja kulturnog djelovanja. Bili bi to svojevrsni kulturni menadžeri koji bi pomagali u organizaciji festivala zborske glazbe, festivala/natjecanja/gostovanja malih a cappella sastava, koji bi sami nudili određene programe i gostovanja ansamblima i društvima.

To je osobito važno amaterskim društvima, jer se radi o ljudima koji svoje slobodno vrijeme ulažu i kojima je teško uz poslovne obveze djelovati i na kulturnom planu te se još baviti i menadžmentom. Akvarel je odlascima na natjecanja razmijenio iskustva sa sličnim sastavima iz Hrvatske, Italije, Njemačke, ali i uspostavio kontakte s vrhunskim stručnjacima iz toga područja koji su voljni i željni slična događanja upriličiti i na našem prostoru. Željni su nam svoja iskustva prenijeti i uzeti nas za svoje moguće partnere. Pitanja su – kako i gdje, a odgovori ne ovise (samo) o nama.

OZANA TOMIĆ

1 Comment

  1. OBŽ ima Kulturno vijeće (viđenijih imena) – pa bi Gradsko poglavarstvo moglo ovaj interaktivni način komunikacije tretirati barem na približno sličan način (pogotovo onih koji – poput vaših rezultata – dokazujete uspješno djelovanje!!)!!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s