Apstraktno – figurativno – rasklapanja – preklapanja

Muzej likovnih umjetnosti Osijek poziva na otvorenje skupne izložbe „Apstraktno – figurativno – rasklapanja – preklapanja“ koje će se održati u četvrtak 19. veljače 2015. u 19 sati. Izložba je nastala suradnjom dvojice povjesničara umjetnosti Feđe Gavrilovića iz Zagreba i Igora Loinjaka iz Osijeka.
Na njoj će biti predstavljeni radovi šesnaest autora iz Zagreba i Osijeka, izuzev Silva Šarića, koji živi i radi u Vodnjanu. To su Grgur Akrap, Gordana Bakić, Miran Blažek, Hrvoje Duvnjak, Robert Fišer, Ivona Jurić, Josip Kaniža, Zoltan Novak, Ana Petrović, Lea Popinjač, Domagoj Sušac, spomenuti Silvo Šarić, Zlatan Vrkljan, Ivana Vulić, Josip Zanki i Anabel Zanze.
Važno je napomenuti kako se na samome otvorenju neće moći vidjeti svi radovi, kao što neće biti izloženi ni svi autori, budući da će izložba doživjeti i jednu promjenu postava prilikom koje će se neki radovi mijenjati, a postav nadopunjavati.
Cilj je izložbe, kako ističu autori, predstaviti različite izvore figurativne umjetnosti, ali raznovrsne pristupe apstrakciji. „Izloženi su radovi“, stoji u sažetku kataloga, „postavljeni u dijaloški odnos kroz koji se nastoji pokazati u kojoj se mjeri figurativno i apstraktno mogu preklapati, ali i rasklapati, poništavati.“ Upravo to i jest bila nit vodilja ove izložbe.

Detalje o izložbi možete pratiti OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s