U Zsolnayevoj četvrti se godišnje odvija 3000 programa, a broj posjetitelja nadmašuje 420 000

Najveće prednosti titule Europska prijestolnica kulture su točke koje se odnose na infrastrukturalne promjene, kao i realiziranje projekata: Zsolnayeva kulturna četvrt, Centar Kodály, izgradnja Centra za  posjetitelje Cella Septichora (nove informacijske točke Svjetske baštine Pečuha), izgradnja infrastrukturalne mreže centra grada, dok je pak najbitniji čimbenik cijelog projekta stvaranje novih radnih mjesta i implentiranje gore nevedenih institucija u turističko-gospodarstveni tok same baranjske županije.

U slučaju da Grad Osijek postane Europskom prijestolnicom kulture, općina Grada Pečuha, kao i kulturno- gospodarske institucije, i turističke organizacije će svakako pružiti pomoć Gradu Osijeku, na bilo koji način to  bude potrebno.  Za dublju suradnju, smatram da je  potrebno više foruma, workshop djelatnosti, kao i zajedničkih  projekata.

DAMIR RESIMOVIĆ

1 Comment

  1. Pozdravljam suradnju između gradova Pečuha i Osijeka i drago mi je što se promovira jedan tako zanimljiv projekt kao što je Zsolnay centar. Nekoliko puta sam pokušala svojim prijedlogom animirati turističke agencije za organiziranjem jednodnevnog izleta u Pečuh u Zsolnay centar. Dobila sam pristojan odgovor i ništa više.
    Pečuh kao lijep, uređen i zanimljiv grad ostavlja dojam pravog grada duge povijesti, dobrih i loših vremena ali i ljubavi i brige gradskih vlasti kao i stanovnika da on to bude. Moj prijedlog bio je osmišljen kao način da u jednom danu posjetitelji mogu vidjeti dio povijesne i kulturne baštine, plodove ljudske kreativnosti i rada, zabaviti se i ponijeti u sebi mali dio svega toga što im može uljepšati život. Ima dovoljan broj ljubitelja povijesti, umjetnosti i kreativaca koji bi pronašli nešto za sebe. Činilo mi se da to mogao biti jedan lijepi obiteljski izlet po pristupačnoj cijeni obzirom na udaljenost dva grada (cijena putovanja je bitna stavka u organiziranju a time i pristupačnost većem broju ljudi). Male stvari u velikoj mjeri čine naš život tako da i jedan dan na kratkom putovanju, u drugom okruženju i tempu nadahnjuje i oplemenjuje a siva svakodnevnica promjeni boju. I za one koji vole samo kupovati Pečuh ima dovoljan izbor trgovina.
    Ne znam zašto se nitko nije pokazao interes ni za probni izlet u cilju promocije i upoznavanja našeg prijateljskog grada na drugačiji način.

    Hvala na pažnji i liijep pozdrav

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s