Tri grupe Dječeg zbora Zumbići – zelena, crvena i zlatna, vokalni ansambl Brevis, uz koreografiju i plesne točke Plesnog kluba Brodway te Zumbić benda (NoJazz band) briljirali su na svom slavljeničkom koncertu održanom 7. prosinca u sportskoj dvorani Zrinjevac, a kojim su proslavili 25 godina postojanja.

Podsjetimo, ovaj je zbor jedna od aktivnosti Glazbene radionice mladih, a kroz njega je u 25 godina pjevalo i “zujalo” više od dvije tisuće mališana

Dječje pjesme u novom aranžmanu Ivice Murata, Zumbići i Brevisice otpjevali su pod vodstvom Majde Milinović i Anje Pap pred publikom koja je ispunila Zrinjevac.

Tu su večer nagrade i zahvale primili i Osječani zaslužni za dugogodišnje postojanje zbora – Jelena i Vjekoslav Burić, osnivači zbora kao i dosadašnji predsjednici i dugogodišnja tajnica, a prije svega roditelji Mirna Hocenski Dreiseidl, Ljubica Jakobljević i Zdenko Horvat.


U ime Gradske četvrti Tvrđa u kojoj se nalazi Polifonija i prostor za vježbanje, nagradu je priomio predsjednik gradske četvrti Davor Slivka.
Počasni predsjednik i dogradonačelnik, Vladimir Ham primio je nagradu u ime Grada Osijeka koji redovito prati rad Zumbića.
Maskota Zumbića – komarac, kojega je utjelovio također nekadašnji član zbora, posebnu je nagradu dodijelio osobama bez kojih Zumbići ne bi ovako visoko letjeli posljednjih dvadeset godina.


– Za sve generacije pjevača koje su zaljubili u glazbu, za sve koncerte, nagrade, cd-e, za Brevise, Malog Dimnjačara, Kapljice, za sve Varaždine, maskenbale, palačinka partije, zimovanja u Orahovici, ljetovanja na Krku, dodjeljujem nagradu našim dragim najdugovječnijim voditeljima Neti i Davoru, Antoaneti Radočaj Jerković i Davoru Dediću – rekao je tada mladi Goran uz gromki pljesak Zumbića, Brevisica i publike.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

Kategorija

Glazba, Kulturni amaterizam

Oznake

, , , ,