Gradovi prijatelji podržavaju Osijek u kandidaturi

Predstavnici Tuzle, Subotice, Budimpešte XIII. okruga, Pečuha, Pforzheima, Maribora i Vicenze čestitali su Dan grada Osijeka te na svečanom prijamu u Gradskoj straži Muzeja Slavonije u utorak, 2. prosinca uručili čelnicima Grada Pismo potpore u ime svih jedanaest gradova prijatelja.

– Ova nam potpora puno znači jer svaki grad kandidat treba dokazati i europsku dimenziju projekta, a dio toga je suradnja s gradovima prijateljima. Svi naši gradovi prijatelji podržavaju kandidaturu Osijeka i spremni su sudjelovati u tom velikom projektu – rekao je tom prilikom dogradonačelnik Vladimir Ham.

Gradonačelnik Tuzle, Jamin Imamović izrazio je zadovoljstvo odnosom dvaju gradova te ponudio suradnju u kreiranju programa.

Blaško Stantić, član Gradskog vijeća Subotice, zadužen za obrazovanje podsjetio je na zajedničku povijest Osijeka i Subotice, još od vremena Austrougarske.
– Imamo zajednički secesijki stil graditeljstva, a danas i dobru suradnju u kulturi što potvrđuje suradnja naših gradskih knjižnica i muzeja, u sportu i obrazovanju te gospodarstvu u sklopu IPA projekata – zaključio je Stantić dodavši da i dalje računaju na Osijek kao snažnog partnera.

Podsjetimo, uz sedam navedenih, gradovi prijatelji Osijeka su i Ploiesti, Lausanne, Nitra i Prizren.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s