Osječki zumbići slave velikih 25 godina

25 godina je iza Zumbića, jednog od najboljih dječjih zborova u Hrvatskoj, a koji su davno postali zaštitni znak Osijeka, Slavonije i Baranje.

Svoj će veliki rođendan proslaviti 7. prosinca u sportskoj dvorani Zrinjevac s početkom u 18 sati.
Osim Zumbića koji će izvesti svoje napoznatije pjesme, ali u novim aranžmanima, tada će nastupiti i vokalni ansambl Brevis, proizašao upravo iz Osječkih Zumbića.
Pjesme s koncerta naći će se na novom nosaču zvuka The best of Zumbi zum, a zbor će pratiti Zumbić band, odnosno NoJazz band.
Zumbići će uz svaku pjesmu izvesti i prigodnu koreografiju u suradnji s Antonijom Blažević, voditeljicom Plesnog kluba Broadway čiji će plesači također nastupiti na koncertu.

Dugogodišnji voditelji Zumbića su Davor Dedić i Antoaneta Radočaj-Jerković koja je za naš blog izjavila kako je u glazbenom smislu Osijek izuzetno prepoznatljiv po svojim pjevačkim zborovima te da je manje poznato da imamo državne prvake u zborskom pjevanju u više različitih kategorija.

To su zborovi Osnovne škole Franjo Krežma, Osnovne škole Svete Ane, Osnovne i srednje glazbene škole Franje Kuhača, Dječji zbor Osječki zumbići, Hrvatsko pjevačko društvo Lipa, Djevojački zbor Brevis i Vokalni ansambl Brevis.

Detalje vezane za koncert pratite OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s