Oživimo Božić kakav je nekad bio

U prosincu će se na više lokacija u Osijeku, s naglaskom na gradske trgove u užem i širem središtu grada, održati niz sadržaja čiji je slogan “Oživimo Božić kakav je nekad bio”.

Središnji dio “Adventa u Osijeku” bit će “Advent u Tvrđi” ili “Božićni gradić” koji će se od 6. do 24. prosinca događati upravo na glavnom trgu u staroj gradskoj jezgri.

“Advent u Osijeku”, prema ideji Turističke zajednice grada Osijeka, objedinit će i mnoga događanja i sadržaje tijekom prosinca koji su već poznati građanima i/li tradicionalni, poput ukrašenog Božićnog tramvaja GPP-a, prigodnih turističkih šetnji povodom Dana Grada Osijeka, zatim Festivala vina, delicija i ugodnog življenja WineOs koji će se 5. i 6. prosinca održati u atriju zgrade Glavne straže u Tvrđi, kao i Sajma antikviteta 6. prosinca na Trgu sv. Trojstva u Tvrđi.

Planirano je i nekoliko dodatnih događanja, kao što je, primjerice, 12. prosinca na Trgu Ante Starčevića sajam s predstavljanjem starih zanata i tradicijskih običaja te nekoliko manjih koncerata urbanoga predznaka na lokaciji ispred konkatedrale sv. Petra i Pavla.

Uz ove programe, na službenoj internetskoj stranici TZGO, pod naslovom “Advent u Osijeku”, bit će objavljeni i popratni događaji u crkvenim župama, školskim ustanovama i u organizaciji različitih udruga i institucija, vezani za blagdane: koncerti, sajmovi, izložbe, božićne predstave i slično. Također, ugostitelji, restorateri i hotelijeri koji imaju prigodne blagdanske paket programe bit će istaknuti na istom mjestu u svrhu lakšeg snalaženja turista koji planiraju posjet Osijeku. Postavljanje božićnih ukrasa i paljenje rasvjete diljem Osijeka pak predviđeno je u povodu 2. prosinca – Dana Grada Osijeka, a posebnu rasvjetu trebao bi dobiti Trg sv. Trojstva u Tvrđi.

Program i sve detalje vezane uz projekt Advent u Osijeku možete pratiti na službenoj Facebook stranici.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s