Instalacija “Grabljanje lišća” dio je projekta “Četiri godišnja doba”

Oživjeti osječke parkove i perivoje – ideja je Nikole Fallera, pokretača festivala Slama Land Art koji je ove godine obilježio 10 godina postojanja.
Kako svako godišnje doba pruža materijale za instalacije, u proljeće pokošena trava, ljeti pijesak, u jesen lišće, a zimi snijeg, Faller ih je objedinio u jedan projekt naziva “Četiri godišnja doba”.
Grabljanje lišća jesenska je instalacija, a program je započeo već krajem listopada, radionicama s osječkim osnovnim i srednjim školama.
Otvorenje izložbe održano je u subotu, 8. studenog u Perivoju kralja Tomislava gdje su nastupili Kiril Naumov na violini, plesni studio Shine s koreografijom Drvo te Benjamin Lamaza na saksofonu.
Tin Kovačević, turistički vodič udruge Putovanja Slavonijom uz pokroviteljstvo Turističke zajednice grada Osijeka zainteresirane posjetitelje poveo je na turističku šetnju perivojima i parkovima, od Tvrđe, uz promenadu do Gornjeg grada.
Nikola Faller ovaj projekt namjerava podići na višu i međunarodnu razinu kroz suradnju s gradovima prijateljima i gostovanjima diljem Hrvatske te ga planira uvesti i u plan i program likovnog odsjeka Umjetničke Akademije.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s