Prilika: Europska prijestolnica kulture? Iskustva iz Graza i Linza

Austrijska čitaonica Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i Austrijski kulturni forum Zagreb pozivaju na višednevni program obilježavanja 5. Dana austrijske kulture u Osijeku koji započinje u srijedu, 5. studenog i traje do subote, 8. studenog i to na nekoliko lokacija u gradu.

Upravo će se 8. studenog u 11 sati u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta održati okrugli stol i rasprava “Prilika: Europska prijestolnica kulture? Iskustva iz Graza (2003.) i Linza (2009.)”  na njemačkom jeziku uz simultani prijevod.
Sudionici ovoga okruglog stola su Walter Putschögl, komercijalni direktor tvrtke „Linz 09 GmbH“ te komercijalni direktor Zemaljskih muzeja Linza, Max Aufischer, voditelj Ureda za promicanje kulture pokrajine Štajerske i suradnik za kulturu Grada Graza te Vladimir Ham, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka.

Austrijski kulturni forum i Grad Osijek organiziraju kulturno-političku razmjenu ideja i iskustava između osječkih kulturnih institucija i predstavnika europskih kulturnih prijestolnica Graza 2003. i Linza 2009. godine. Cilj je razmjena nedavnih iskustava obiju austrijskih europskih kulturnih prijestolnica s gradom Osijekom, koji se kandidira za ovu titulu 2020. godine te diskusija o konceptima uspješne i održive kandidature.

Program 5. Dana austrijske kulture započinje 5. studenog u 19 sati koncertom otvorenja koji će se također održati u HNK, a nastupa Ensemble Purpur iz Beča. Dirigent je Michael Fendre.

Detalje programa možete pratiti na Facebook eventu 5. Dani austrijske kulture u Osijeku.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s