Nezaštićeni arhiv naziv je izložbe fotografija Jelene Blagović, a koja će biti otvorena u subotu, 11. listopada u 20 sati u galeriji Waldinger.

Iva Prosoli, kustosica izložbe u katalogu ističe kako “Jelena Blagović već dulji niz godina istražuje obiteljsku ostavštinu i propituje vlastita sjećanja. Rezultat su tri fotografske serije, predstavljene na ovoj izložbi. U serijama Obiteljsko srebro i Prije mene Jelena Blagović uspostavlja odnos s prošlim, s ciljem definiranja sadašnjeg. Sebe. Odnosom s majkom Jelena se bavi u trećoj izloženoj seriji, naslova O Njoj, koju bismo jednako tako mogli nazvati O Njoj i(li) o meni. O Njoj je portret autoričine majke ispričan kroz fotografske sekvence.”

“Iako se sasvim sigurno svatko od nas ponekad osjeća kao biće neke beskonačne svemirske prošlosti. Naše saznanje da potječemo iz danog konteksta vezano je uz materijalne dokaze. Naša se sjećanja vezuju uz predmete, mirise i okuse te, od prije stotinjak godina, i za fotografije…”, naglašava Marina Viculin, također kustostica izložbe.

O njoj

Fotografija iz serije “O njoj”

Jelena Blagović rođena je 1983. godine u Zagrebu. Završila je dvogodišnji studij fotografije pri “Istituto Superiore di Fotografia e Arti Visive” u Padovi, Italija. Školovanje nastavlja u Engleskoj gdje 2007. godine završava preddiplomski i diplomski studij umjetničke fotografije na University of Westminster u Londonu i stječe diplomu magistra fotografije. Nagrađena je stipendijom David Faddy Scholarship za akademsku
izvrsnost.
Od 2010. godine zaposlena je na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu kao umjetnička asistentica pri Odsjeku snimanja – Katedra za fotografiju.
Izlagala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Njemačkoj, Italiji, Francuskoj,
Engleskoj, Kini, Hrvatskoj, itd. Članica je ULUPUH-a.

Izložba ostaje otvorena do 2. studenog.
Radno vrijeme galerije je od utorka do petka od 17 do 20 sati, subotom od 10 do 13 te od 17 do 20 sati i nedjeljom od 17 do 20 sati.
Ulaz na izložbu je slobodan.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

Kategorija

Likovnost, Nekategorizirano

Oznake

, ,