Phonogram i Plus vraćaju Slavoniju na glazbenu mapu Hrvatske i regije

Koncertna scena u Slavoniji proteklih je godina bila u stalnom padu po pitanju ponude i kvalitete te se iz toga razloga razvila potreba za stvaranjem novih organizacija i inicijativa koje imaju za cilj vratiti koncerte u nekad po tom pitanju vrlo aktivan kraj – naglašavaju u inicijativi Phonogram iz Osijeka i kluba Plus iz Vinkovaca koje će kroz organizaciju koncerata i ostalih glazbenih sadržaja Slavoniju vratiti na glazbenu mapu Hrvatske i regije.

Phonogram, koji djeluje od veljače 2014. godine, do sada je osječkoj publici predstavio izvođače iz drugih dijelova Hrvatske, ali i iz Njemačke, Nizozemske i Austrije, a krajem rujna u suradnji s organizatorima koncerata u Plusu iz Vinkovaca nastavljaju istim tempom. Vinkovčani su tek započeli sa svirkama, no sudeći po do sada odrađenim programima (Krankšvester, St!llness/Seasplash promo party, Pullover, Prti Bee Gee i Bvana) te onima najavljenima, ozbiljno planiraju pokrenuti gradsku scenu.

Ovoga puta inicijative su se udružile kako bi svojim sugrađanima predstavile austrijski bend Dust Covered Carpet te američki US Lights koji će 26. 9. nastupati u Osijeku u klubu Exit, a 27.9. u Vinkovcima u klubu Plus, gdje će im se pridružiti i perspektivni vinkovački indie bend Štajgajs.

Ovim koncertom započeta je suradnja među dvama inicijativama koja će se zasigurno nastaviti i u budućnosti.

Detaljnije o koncertu u Osijeku možete pročitati OVDJE, a u Vinkovicima OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s