Žene u crvenom, predstava Ludens teatra nastala prema tekstu Davora Špišića i redateljice Franke Perković oduševila je na Osječkom ljetu kulture prepuno gledalište u dvorištu Rektorata. Posebna je veza nastala između publike i glumice Vere Zima koja je utjelovila lik Tamare, žene i majke koja do posljednjeg trenutka ne odustaje od pravde.
Vera Zima je nakon predstave još bila pod dojmom reakcije gledatelja te izrazila zadovoljstvo što je sudjelovala na Osječkom ljetu kulture.
– U onom trenutku kada skočiš na scenu i osjetiš da te raja voli, ponestane i onaj dio glume kojega sam pripremila kao “ja mogu, ja hoću”. Tada sam ostala gola ja. Osječko ljeto kulture odlična je manifestacija i jedan od sadržaja kojega Osijek može ponuditi u kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture – kaže Zima koja je nedavno saznala koji se svi gradovi planiraju kandidirati za taj naslov.
– Kada sam čula zamjenicu ministrice kulture kako govori o gradovima koji se planiraju kandidirati, odmah sam pomislila na Osijek, ali i Varaždin. Osijek volim iz davnih vremena kada sam puno prije rata došla ovdje raditi na nagovor Damira Munjetića. Šetajući Osijekom navrle su uspomene iz tog vremena. Osijek je predivan i ima što za reći. No, ima i Đakovo, a i Varaždin kojega jako volim. Ne znam kome dati glas – diplomatski se nasmijala Vera Zima.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

Kategorija

Nekategorizirano, Scena

Oznake

, , ,