Osijek ili Varaždin? Neka pobijedi najbolji!

Romeo & Giulietta jedina je premijera na ovogodišnjem Osječkom ljetu kulture, a nastala koprodukcijom Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića i Dječje lutkarske scene HNK Varaždin.

Iz Varaždina je i Dubravko Torjanac, redatelj predstave koji nas podsjeća kako se njegov grad također kandidira za titulu Europska prijestolnica kulture.

Dubravko Torjanac, redatelj
Dubravko Torjanac

– Ja bih najradije sjeo u Medince, a to je točno na pola puta između Varaždina i Osijeka i povukao se od bilo kakve izjave. Ako velim kako želim da Osijek postane europskom prijestolnicom kulture, a Osijek mi se posebno sviđa po mnogo toga, ona se više ne smijem pojaviti u Varaždinu. No, i Varaždin ima elemente po kojima može ponijeti tu titulu. Bitno je da smo na 230 kilometara udaljenosti uspjeli povezati dva kazališta. Ova predstava pripada kandidaturi i jednog i drugog kazališta. Želim da i Osijek i Varaždin igraju “fair play”, jedan drugome su dobra konkurencija. I neka pobijedi najbolji. A ne treba zabovariti i kako sama kandidatura donosi puno toga dobroga – zaključio je Torjanac.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s